Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/25/d69308669/htdocs/clickandbuilds/GatewayAlbania/templates/as002051free/includes/includes.php on line 83

Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/25/d69308669/htdocs/clickandbuilds/GatewayAlbania/templates/as002051free/includes/includes.php on line 83
Gateway Albania | Advocacy for Albanian Exporters - NE JA DALIM !

Gateway Albania sheh një problem të eksporteve në faktin se nuk ekziston në të vërtetë termi "Made in Albania" ndërkombëtarisht. "Made in Albania", nuk ka lidhje me madhësinë e ekonomisë shqiptare, nuk ka lidhje me disa terma të cilësisë pozitive, nuk është e lidhur me produktet e njohura ndërkombëtarisht.

"Made in Germany" qëndron për cilësinë, performancën, rendit dhe mbështet industrinë gjermane të eksportit sot. Origjinëne këtij termi e ka marrë gjatë Luftës së dytë Botërore dhe u përdor nga qeveria britanike si një mjet propagande. Mallrat gjermane ishin në Britaninë e Madhe, më vonë në Francë dhe Shtetet e Bashkuara me termin "Made in Germany", në mënyrë që qytetarët të mos blejnë produkte gjermane, por produkte kombëtare. "Tipike gjermane" është se Gjermania ishte mbërthyer me besim pas luftës, pas termit të mallrave të para të prodhuara vetë. Rezultati është i njohur tashmë.

Sot ajo është një markë e cilësisë. Ajo identifikon aftësitë e prodhuesit me nevojat e konsumatorit. Gjermania ështe kampione e eksportit. Përsëri dhe përsëri. Por çfarë na thotë kjo për Shqipërinë? Na tregon shumë. Na tregon se koha e luftës ka mbaruar dhe se asnjë qeveri nuk mund të përcaktojë një cilësi të vërtetë "Made in Albania" nga lart. Këtu nuk kemi të bëjmë vetëm me një ligj të miratuar nga Kuvendi dhe të cilin të gjithë duhet ta ndjekim. "Made in Albania" nuk mund të vendoset nga politika, por duhet të jetohet nga ekonomia. Cfare do te thote kjo?

Kjo do të thotë se ne të gjithë duhet të zhvillojmë konceptin e cilësisë "Made in Albania". Dhe kush mund ta bëjë më mirë dhe më efikase, sese sektori i eksportit? Askush. Ne duam dhe kemi nevojë te eksportojmë produktet tona. Për këtë ne kemi nevojë përveç certifikatave dhe lejeve dhe miratimeve edhe një markë cilësisore. Kjo markë cilësore simbolizon shërbimet tona, forcat tona, vendosmërinë tonë për sukses. Keqardhja nuk shet gjë - suksesi shet. Shumë lehtë. Një set i politikës "Made in Albania" i rizgjuar me pasion e dashuri. Një markë e udhëhequr nga ekonomia: "Made in Albania" sinjalizon suksesin. Eksportet do të inkurajohen dhe lehtësohen. Çfarë është e nevojshme?

Shqipëria ka nevojë t’i shpëtojë rrethit vicioz të mungesës së parave, pajisjeve të vjetruara të prodhimit, kontrollit të dobët të cilësisë, e mungesës e njohurive ekonomike. Eksportuesit shqiptarë duhet të investojnë në objektet e prodhimit ose në manufaktura ose të bashkëpunojnë me partnerë financiarë. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, duke i siguruar kontakte me investitorët.

Eksportuesit shqiptarë kanë nevojë të fusin menaxhimin e cilësisë në mënyrë që të marrin certifikata të njohura ndërkombëtarisht dhe miratime. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, duke siguruar kontaktet në trupat certifikues.

Eksportuesit shqiptarë duhet të reflektojnë mbi avantazhet dhe burimet e Shqipërisë. Por kjo nuk është thjeshtë për të rishitur, por për të përpunuar produktet mëtej dhe pastaj për t’i shitur vetë. Pra, vlera e shtuar ngelet në Shqipëri. Këto para bëhen nv vendin tonë dhe nuk shkojnë në vendet e tjera. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, duke siguruar kontakte me zhvillues projektesh.

Eksportuesit shqiptarë duhet më në fund do të jenë në gjendje të eksportojnë të gjitha produktet në BE dhe SHBA. Politika shqiptare duhet më në fund të sigurojë krijimin e kushteve të duhura. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, projekti ynë për sigurinë ushqimore.

Eksportuesit shqiptarë duhet të perceptohet ndërkombëtarisht si një furnizues i përfundimtar dhe jo më si një furnizues i lëndëve të para. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, përmes publikimeve, eventeve, panaireve.

Eksportuesit shqiptarë duhet të jenë në gjendje të mbështeten në "Made in Albania" sinonim me cilësinë dhe jo me abuzimin. Këtu Gateway Albania i mbështet ato. Për shembull, duke kombinuar kompanitë kryesore të eksportit në OJQ-në Gateway Albaniadhe për të përjetësuar një përkufizim universal. Politika mund të përshkruajë termin "Made in Albania". Politika mund t’i japë një kompanie të vetme të drejtën për të dhënë një vulë. NE RREGULL. Por një markë e cilësisë realizohet vetëm kur sektori i eksportit me vetë kërkesat e tij dhe me përpjekjet e tyre bind partnerët e huaj dhe konsumatorët. Qëndrueshmëri e sigurt. Transparencë. Këtu Gateway Albania mbështet ato. Këtu Gateway Albania ju mbështet JU!

 

 

 

Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden.
Weitere Informationen Ok Ablehnen